Voor een bedrijfskrediet hoef je niet de volgende Apple te zijn

Voor een bedrijfskrediet hoef je niet de volgende Apple te zijn

Dat het in deze tijd lastig is om bedrijfskrediet te krijgen, weet iedereen. Maar welke mogelijkheden er wél zijn, is een stuk minder duidelijk. Credion helpt het mkb bij het vinden van de juiste financier die wel wil financieren en is succesvol in het aanboren van alternatieve financieringsbronnen. Het onafhankelijke, landelijk opererende kantoor heeft sinds januari ook een vestiging in Eindhoven.

Stel, u wilt bedrijfskrediet. De bank zegt nee. Wat dan? Voor die vraag komen steeds meer bedrijven te staan. En echt niet alleen slecht renderende. Ook gezonde ondernemingen die willen investeren in groei. Of zelfs alleen maar hun huidige bedrijfskrediet willen behouden. Ze krijgen nul op het rekest. Credion staat het mkb als geen ander bij in de zoektocht naar de juiste kredietverstrekker.

Grote renteverschillen

"Wij zijn een groeiende onafhankelijke adviesorganisatie die in elf jaar tijd een goede naam heeft opgebouwd. Onze toegevoegde waarde wordt steeds groter. Zeker nu lenen alleen maar duurder wordt en er grote renteverschillen zijn. Het goed kennen van de markt is daarom cruciaal om tot resultaat te komen", zegt John Dithmar Menge. Hij is sinds januari van dit jaar directeur van Credion in Eindhoven. "In deze regio waren we nog niet vertegenwoordigd, terwijl er ook hier duidelijk behoefte aan is." Hij heeft zelf een ruime ervaring in het bankwezen, maar was ook ondernemer en financieel directeur van een beursgenoteerd  uitzendbureau. "In deze functie komt dat allemaal samen."

Financiële vertaalslag maken

Credion verstrekt zelf geen bedrijfskrediet, maar helpt het mkb wel door het woud van mogelijkheden. "Crowdfunding, lease- of factoringmaatschappijen, pensioenfondsen en informeel kapitaal om maar iets te noemen. Er is veel expertise nodig om te bepalen wat de beste optie is." Om uit te zoeken wat past, bekijkt Credion eerst aan de hand van de jaarcijfers hoe het bedrijf ervoor staat. "Het is vooral erg belangrijk dat je verder kijkt dan het verleden en het heden en de strategie voor de toekomst goed beargumenteert. Hoeveel geld is er straks nodig en wanneer? Veel bedrijven vinden dat lastig. Wij zijn erin getraind hen goed te helpen bij het maken van deze financiële vertaalslag", zegt John Dithmar Menge.

First time right

Zeker nu, tijdens een economische recessie, staat of valt een financiering met een juiste aanvraag. "Vooral bij banken moet het nu first time right zijn, je krijgt echt geen tweede kans." Soms constateert Credion ook dat het verstandig is als een bedrijf eerst orde op zaken stelt. "Al met al kost het wel even voor we een plan van aanpak hebben." Bedrijven waarbij het "5 over 12" is, kan Credion dan ook niet uit de brand helpen. "Maar aan de andere kant hoef je ook niet altijd de nieuwe Apple te zijn om voor een krediet in aanmerking te komen."

Juiste match

Het voordeel van Credion is dat het al een poos meeloopt en daarom de kapitaalverstrekkers exact in beeld heeft en precies weet wat zij willen. "En zij kennen ons. Met onze kennis en ervaring kunnen we daardoor de juiste match maken en dat werkt twee kanten op: investeerders krijgen een goed rendement en bedrijven een mooie impuls.

 

 

Geïnteresseerd?

Heeft u MKB krediet, ondernemerskrediet of alternatieve financieringsvormen nodig? Bent u starter en zoekt u starterskapitaal? Heeft u grondfinanciering, scheepsfinanciering of durfkapitaal nodig voor een bedrijfsovername of de financiering van uw bedrijfs onroerend goed? Of bent u benieuwd wat crowdfunding, factoring, financial lease of payrolling voor uw bedrijf kan betekenen? Neem geheel vrijblijvend contact op, want Credion realiseert graag uw bedrijfsfinanciering!