Fundyd en Credion slaan handen ineen voor kredietverlening aan MKB

Fundyd en Credion slaan handen ineen voor kredietverlening aan MKB

Fundyd, het onlangs gelanceerde crowdfinancing platform, en Credion, een landelijk opererende financiële adviesorganisatie, hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten. Ondernemingen die op www.fundyd.nl een aanvraag voor een lening willen doen, kunnen vanaf nu ook Credion inschakelen voor gerichte ondersteuning bij het samenstellen van een leningaanvraag. Op deze wijze maximaliseert de onderneming die financiering zoekt, de kans op een succesvol crowdfinancing traject. Een kwalitatief goede leningaanvraag, in combinatie met de Graydon creditrating die getoond wordt bij elke leningaanvraag, maakt het voor investeerders gemakkelijker een goede inschatting van risico en rendement te maken.

Credion oprichter Carlo van der Weg: "Met name het feit dat bestaande MKB ondernemingen via Fundyd een leningaanvraag inclusief zekerheden kunnen plaatsen, tegen een scherpe prijszetting, maakt dat Fundyd een echt alternatief biedt voor bancaire oplossingen. Daar zijn onze klanten in deze tijd bij gebaat." Peter Rozema, mede-initiatiefnemer van Fundyd, onderschrijft dit: "Uiteraard is crowdfinancing niet geschikt voor elke onderneming, maar voor gezonde ondernemingen die openheid van zaken willen geven is Fundyd een serieus alternatief voor de invulling van de integrale ondernemingsfinanciering. Investeerders zijn in staat via Fundyd meer zekerheid te krijgen in vergelijking met andere platforms, juist door de financiële transparantie, de zekerheden die ondernemingen verstreken en het verdienmodel van Fundyd. Bij veel platforms bestaat het verdienmodel enkel uit een hoge vergoeding vóóraf. Deze platforms hebben hierdoor minder belang bij een correcte terugbetaling van een lening door ondernemingen dan de investeerders in die lening. Wij richten ons op de langere termijn en hebben gekozen voor een model waarin onze inkomsten meer gespreid zijn over de looptijd van een lening. Dit zorgt voor meer stabiliteit en continuïteit, en ons belang als platform ligt zo meer in lijn met het belang van de investeerders."

Investeerders verkrijgen op het Fundyd platform een detail inzicht in risico's en kredietwaardigheid van de ondernemingen waaraan ze een lening verstrekken, en ze verkrijgen zekerheden in de vorm van debiteuren, voorraden, bedrijfsinventaris of specifieke objecten indien deze beschikbaar zijn. Tevens wordt de credit rating die kredietbeoordelaar Graydon aan ondernemingen toekent getoond. Naast de begeleiding die Credion kan bieden aan ondernemingen bij het samenstellen van een uniforme leningaanvraag binnen de door Fundyd geboden functionaliteit, kan een gedetailleerde algehele kredietanalyse of detailanalyse op onderdelen welke de onderneming relevant vindt voor investeerders deel uitmaken van de leningaanvraag. Investeerders zullen daarmee nog beter in staat zijn vooraf een gedegen inschatting van risico en rendement bij een specifieke onderneming te maken.

Rozema: "Graag bieden we de MKB-onderneming over de volle breedte een volwaardig alternatief financieringskanaal. We denken met het Fundyd model, in combinatie met een continue uitbouw van de verbinding met MKB-adviseurs en -accountants, een significante groei in de markt voor alternatieve financiering in te zetten, met name gedreven door het reeds bestaande MKB. Daarom zijn we zeer content dat wij vandaag kunnen melden dat wij een professionele partij als Credion mogen toevoegen aan het rijtje met onze bestaande kennispartners Graydon, KPMG MKB en BarentsKrans."

Geïnteresseerd?

Heeft u zakelijk krediet of een zakelijke lening nodig? Bent u starter en zoekt u de beste starterslening? Heeft u financiering of investeerders nodig voor een bedrijfsovername of de financiering van uw bedrijfs onroerend goed? Of bent u benieuwd wat crowdfunding, factoring, financial lease of payrolling voor uw bedrijf kan betekenen? Neem geheel vrijblijvend contact op, want Credion realiseert graag uw bedrijfsfinanciering!