NPEX nieuwe vorm van financieren

NPEX nieuwe vorm van financieren

NPEX is een online handelsplatform. Ondernemingen en beleggingsfondsen kunnen effecten uitgeven en daarmee geld ophalen. Juist voor ondernemingen die uitbreiding of nieuwe activiteiten willen ontplooien, biedt het handelsplatform van NPEX een alternatieve financieringsvorm. Om het MKB een extra mogelijkheid te geven om kapitaal aan te trekken, heeft NPEX samen met Credion en CCQ Ondernemersdesk een standaard bedrijfsobligatie ontwikkeld.

Gestandaardiseerd hiervoor zijn de kredietwaardigheid toets, het prospectus, de notering, de rentetermijn en de zekerheden. De standaardisering maakt dit tot een zeer kostenefficiënt product. De MKB Obligatie betekent voordeel voor een onderneming die kapitaal behoeft én voor een financier die betrouwbare investeringsopties zoekt. NPEX heeft de juiste infrastructuur om deze obligatie te vermarkten: bekend bij bedrijfsleven en investeerders, een efficiënt werkend online handelsplatform, lage kostenstructuur en beschikkend over alle vergunningen.

Aandelen en handel

Een onderneming kan kiezen voor een besloten of publieke markt. Op de publieke markt zijn de gegevens en de financiële informatie over het bedrijf beschikbaar voor de belegger. Op de besloten markt zijn deze alleen beschikbaar voor de door de onderneming toegelaten belegger.

Innovatie en vertrouwen

NPEX is voortgekomen uit een samenwerking tussen het ministerie van Financiën, de AFM (Autoriteit Financiële markten) en DNB (De Nederlandsche Bank), en heeft de goedkeuring en medewerking van deze toezichthoudende instellingen. NPEX is een antwoord op de zoektocht naar innovatieve mogelijkheden om het MKB van kapitaal te voorzien. Banken zijn voorzichtiger geworden en de beurs is vaak een te kostbare optie voor het MKB.

Geïnteresseerd?

Heeft u MKB krediet, ondernemerskrediet of alternatieve financieringsvormen nodig? Bent u starter en zoekt u starterskapitaal? Heeft u grondfinanciering, scheepsfinanciering of durfkapitaal nodig voor een bedrijfsovername of de financiering van uw bedrijfs onroerend goed? Of bent u benieuwd wat crowdfunding, factoring, financial lease of payrolling voor uw bedrijf kan betekenen? Neem geheel vrijblijvend contact op, want Credion realiseert graag uw bedrijfsfinanciering!