Kamp maakt kredietgarantie permanent

Kamp maakt kredietgarantie permanent

De kredietgarantie die de overheid verstrekt aan banken en grote bedrijven zal blijven bestaan. De regeling zou eind 2013 verdwijnen, maar volgens minister Henk Kamp van Economische Zaken is er nog altijd behoefte aan. Dat schrijft hij maandag in een brief aan de Tweede Kamer.

Daarnaast heeft Kamp besloten dat ook andere bedrijven dan banken gebruik kunnen maken voor de borgstellingsregeling voor het midden- en kleinbedrijf. Veel kleinere bedrijven kregen geen lening, omdat dat zij volgens banken een te hoog risicoprofiel hebben. Meer dan de helft van de mkb-bedrijven krijgt nul op het rekest, in tegenstelling tot 4 procent van de grote bedrijven.

Overheid staat garant

Door de regeling staat de overheid garant voor 50 procent van de lening. Kamp hoopt met de regeling banken over de streep te trekken om ondernemers een lening te geven. Dat is zeker in deze lastige economische tijden belangrijk, aldus de bewindsman.

Regeling

Volgens Kamp kunnen bedrijven dankzij de garantieregeling van de overheid 3 miljard euro aan krediet krijgen bij banken. Ruim 80 procent daarvan gaat naar het midden- en kleinbedrijf. De regeling is bedoeld voor leningen tussen de 1,5 en 50 miljoen euro. Ondernemers moeten hun lening binnen 8 jaar weer aflossen. Daarnaast staat via de borgstellingsregeling voor het midden- en kleinbedrijf voor meer dan 2,6 miljard euro aan garanties uit, aldus Kamp.

Geïnteresseerd?

Heeft u MKB krediet, ondernemerskrediet of alternatieve financieringsvormen nodig? Bent u starter en zoekt u starterskapitaal? Heeft u grondfinanciering, scheepsfinanciering of durfkapitaal nodig voor een bedrijfsovername of de financiering van uw bedrijfs onroerend goed? Of bent u benieuwd wat crowdfunding, factoring, financial lease of payrolling voor uw bedrijf kan betekenen? Neem geheel vrijblijvend contact op, want Credion realiseert graag uw bedrijfsfinanciering!