Rabobank neemt Friesland Bank over

Rabobank neemt Friesland Bank over

Friesland Bank wordt een dochterbedrijf van Rabobank. Aanleiding is de economische crisis, die Friesland Bank hard heeft geraakt, zo maakte de bank maandag bekend. 'De diepte, aard en lengte van de huidige economische crisis raakt zowel Friesland Bank zelf als haar klanten', schrijft de bank in een persbericht. 'Daarnaast houdt Friesland Bank, in verband met deze crisis, aanzienlijk meer (dure) liquiditeit aan dan in normale marktomstandigheden. Deze ontwikkelingen zetten de resultaten van Friesland Bank onder druk.'

Onzeker

Hierdoor was het onzeker geworden of de bank nog aan de nieuwe bankenregels, die voorschrijven hoeveel kernkapitaal een bank moet hebben, kon voldoen. Het samengaan van de klanten, medewerkers, vestigingen en activiteiten van Friesland Bank met het netwerk Rabobank zal gedurende een overgangsperiode van ongeveer twee jaar plaatsvinden. De bank begon eind vorig jaar met het zoeken naar een alternatieven. 'Deze varieerden van een samenwerking met een of meer partners tot fusie met een gelijkwaardige partner of het opgaan in een groter geheel.' Toezichthouders DNB en NMa hebben door de problemen waarin de bank zich bevindt toestemming verleend voor het per direct samengaan van Friesland Bank met Rabobank.

'De afgelopen jaren is Friesland Bank geconfronteerd met een combinatie en opeenstapeling van negatieve factoren', zegt Kees Beuving, voorzitter van de raad van bestuur van Friesland Bank. 'Alle positieve ontwikkelingen van onze bank ten spijt, maken die negatieve ontwikkelingen een duurzaam zelfstandig voortbestaan van Friesland Bank onmogelijk.

Geïnteresseerd?

Heeft u MKB krediet, ondernemerskrediet of alternatieve financieringsvormen nodig? Bent u starter en zoekt u starterskapitaal? Heeft u grondfinanciering, scheepsfinanciering of durfkapitaal nodig voor een bedrijfsovername of de financiering van uw bedrijfs onroerend goed? Of bent u benieuwd wat crowdfunding, factoring, financial lease of payrolling voor uw bedrijf kan betekenen? Neem geheel vrijblijvend contact op, want Credion realiseert graag uw bedrijfsfinanciering!