MKB positief over 2012

MKB positief over 2012

Bijna driekwart van de ondernemers in het midden- en kleinbedrijf verwacht dit jaar groei. Ruim de helft denkt in 2012 nieuw personeel aan te nemen. Dat blijkt uit de MKB Marktmonitor 2011/2012 van uitzendorganisatie Unique en onderzoeksbureau TNO, waarvoor bijna 4000 ondernemers zijn ondervraagd. Ondanks de Euro-crisis is ondernemend Nederland positiever dan voorgaande jaren, zo blijkt uit de monitor waarin ook wordt teruggekeken naar het afgelopen jaar.

In 2010 verwachtte 68 procent groei en in 2009 was dat 62 procent. Nu ligt het percentage op 73 procent. Vooral in de industrie, de handel en de horeca verwachten ondernemers omzetgroei. In onder meer de bouw, de verhuur en handel in onroerend goed, en de gezondheids- en welzijnszorg zijn de ondernemers minder positief. In 2011 heeft 54 procent van de ondernemers de omzet zien toenemen. Vier op de tien MKB'ers hebben vorig jaar het personeelsbestand uitgebreid.

 

Geïnteresseerd?

 

Heeft u MKB krediet, ondernemerskrediet of alternatieve financieringsvormen nodig? Bent u starter en zoekt u starterskapitaal? Heeft u grondfinanciering, scheepsfinanciering of durfkapitaal nodig voor een bedrijfsovername of de financiering van uw bedrijfs onroerend goed? Of bent u benieuwd wat crowdfunding, factoring, financial lease of payrolling voor uw bedrijf kan betekenen? Neem geheel vrijblijvend contact op, want Credion realiseert graag uw bedrijfsfinanciering!