Borgstelling MKB-kredieten op hoogste niveau

Borgstelling MKB-kredieten op hoogste niveau

De benutting van de Borgstelling voor MKB-kredieten (BMKB) is in 2011 op het hoogste niveau ooit uitgekomen. De overheid stond in totaal garant voor 909 miljoen euro, zo blijkt donderdag uit een halfjaarlijkse rapportage van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. De benutting is daarmee uitgekomen op 91 procent van het halverwege 2011 naar een miljard euro verhoogde jaarbudget. In 2010 kwam het bedrag uit op 742 miljoen euro.

Op peil

Het kabinet zal komend voorjaar een beslissing nemen over het op peil houden van het budget voor de BMKB in 2012 en 2013. Eventueel zal dit gebeuren met steun van het European Investment Fund (EIF).De regeling moet kredietverlening aan het MKB ondersteunen. Ondernemingen kunnen het borgstellingskrediet aanvragen als zij een lening willen afsluiten, maar te weinig zekerheid kunnen bieden aan de bank in de vorm van een onderpand. Doordat de overheid garant staat voor een deel van de lening, zijn banken eerder bereid die te verstrekken. De regeling geldt voor bedrijven met maximaal 250 werknemers met een jaaromzet tot 50 miljoen euro of een balanstotaal tot 43 miljoen euro.

Geïnteresseerd?

Heeft u MKB krediet, ondernemerskrediet of alternatieve financieringsvormen nodig? Bent u starter en zoekt u starterskapitaal? Heeft u grondfinanciering, scheepsfinanciering of durfkapitaal nodig voor een bedrijfsovername of de financiering van uw bedrijfs onroerend goed? Of bent u benieuwd wat crowdfunding, factoring, financial lease of payrolling voor uw bedrijf kan betekenen? Neem geheel vrijblijvend contact op, want Credion realiseert graag uw bedrijfsfinanciering!