Credion arrangeert huurkoop oplossing voor The DropPit

Credion arrangeert huurkoop oplossing voor The DropPit

The DropPit, een mini afvalcontainer ter grootte van een stoeptegel die in de grond wordt geplaatst, is met een grote opmars bezig. Veel bedrijven en gemeenten willen in het kader van Maatschappelijk verantwoord ondernemen DropPits plaatsen. Voor bedrijven die een klein aantal units willen plaatsen zijn de kosten goed te overzien. Echter gemeenten die grote aantallen wilden bestellen liepen tegen een financieringsissue aan, omdat een dergelijke uitgave niet goed te plaatsen was in de gemeentebegroting. Dat was voor Herman de Jong, algemeen directeur The DropPit, reden om contact op te nemen met Credion voor het realiseren van een passende financieringsconstructie.

Credion adviseur Arno van Leeuwen: ‘Herman vroeg ons een financieringsconstructie te bedenken voor The DropPit. Voorwaarde was wel dat elk individueel traject snel gefinancierd moest worden en diende te passen binnen de meerjarige begrotingen van gemeenten. De meest praktische oplossing was hier een huurkoop constructie van drie jaar. Afnemers van grote partijen kunnen dan over een periode van drie jaar de betaling realiseren, waardoor dit binnen gemeenten sneller in een bestaande begroting is in te passen. Bijkomend voordeel is dat deze constructie snel georganiseerd kan worden, zodat de klant een langdurig financieringstraject blijft bespaard'.

De uitdaging was echter dat er een apart financieringsvehikel moest worden opgericht inclusief funding. Van Leeuwen: ‘Binnen Credion hebben we ervaring met het oprichten van specifieke financieringsvehikels. Binnen afzienbare tijd hebben we de structuur en de funding weten te organiseren, waardoor The DropPit nu volop met het uitleveren kan starten. Een mooi resultaat van een niet alledaagse vraag'.

Geïnteresseerd?

Heeft u MKB krediet, ondernemerskrediet of alternatieve financieringsvormen nodig? Bent u starter en zoekt u starterskapitaal? Heeft u grondfinanciering, scheepsfinanciering of durfkapitaal nodig voor een bedrijfsovername of de financiering van uw bedrijfs onroerend goed? Of bent u benieuwd wat crowdfunding, factoring, financial lease of payrolling voor uw bedrijf kan betekenen? Neem geheel vrijblijvend contact op, want Credion realiseert graag uw bedrijfsfinanciering!