Credion en Koninklijke Metaalunie gaan samenwerking aan

Credion en Koninklijke Metaalunie gaan samenwerking aan

Bedrijven ondervinden vaak problemen met het verlengen van bestaande kredietfaciliteiten en het aantrekken van nieuw krediet. Belangrijkste oorzaak is dat veel bedrijven nog onvoldoende renderen. Bovendien gaan toezichthouders in de toekomst hogere eisen stellen aan de financiële gezondheid van banken. Dat betekent onder meer dat banken meer eigen vermogen moeten aanhouden naarmate hun activiteiten risicovoller zijn.

Kredietverstrekking aan MKB ondernemers wordt als een risicovolle activiteit gezien. Banken moeten daarvoor dus relatief veel eigen vermogen aanhouden. De eigen vermogenspositie van veel banken is echter zwak, althans indien die wordt getoetst aan de nieuwe (strengere) eisen van toezichthouders. Daarnaast zitten sommige banken in een intern reorganisatieproces. Daardoor is er vaak minder tijd en aandacht voor de klant.

Om de beschikbaarheid van kredieten voor de leden te verbeteren is de Metaalunie recent een samenwerkingsovereenkomst aangegaan met Credion. De Metaalunie is met meer dan 13.000 leden de grootste ondernemersorganisatie voor het midden- en kleinbedrijf (MKB) in de metaal. Zij richt zich op metaalbedrijven tot ongeveer 100 werknemers.

Geïnteresseerd?

Heeft u MKB krediet, ondernemerskrediet of alternatieve financieringsvormen nodig? Bent u starter en zoekt u starterskapitaal? Heeft u grondfinanciering, scheepsfinanciering of durfkapitaal nodig voor een bedrijfsovername of de financiering van uw bedrijfs onroerend goed? Of bent u benieuwd wat crowdfunding, factoring, financial lease of payrolling voor uw bedrijf kan betekenen? Neem geheel vrijblijvend contact op, want Credion realiseert graag uw bedrijfsfinanciering!