Credion en Criada Participaties zoeken ideale match investeerder en ondernemer

Credion en Criada Participaties zoeken ideale match investeerder en ondernemer

Het aantrekken van een financiering is voor veel ondernemers geen eenvoudige opgave geworden. Maar ook het vinden van de juiste belegging is voor veel investeerders geen één-tweetje. Credion en Criada Participaties zoeken naar de juiste match tussen investeerder en ondernemer. Paul van Baardewijk van Credion Roosendaal vertelt over de werkwijze van Credion.

'Sinds de kredietcrisis is de kredietverlening door banken strenger geworden. Banken kijken eerst naar de onderneming zelf. En het mag geen geheim zijn, dat de resultaten sinds 2008 vaak een stuk slechter zijn geworden. Een bank financiert pas, wanneer aflossing en renteverplichting uit de (veelal historische) cash flow van het bedrijf kunnen worden voldaan. Dat is immers zijn primaire inkomen. Als die cashflow onder druk staat, is de bank vaak niet bereid om de financiering te verstrekken, ondanks de zekerheden die de ondernemer kan bieden.

Zekerheden

Wij constateren, dat ondernemers vaak heel ver willen gaan om hun plannen te verwezenlijken en vanuit hun zakelijke of privésituatie veel zekerheden willen bieden bijvoorbeeld in de vorm van een riante overwaarde op het eigen bedrijfspand, woning of verhuurd vastgoed. Voor de banken is dit vaak niet voldoende'. 'Pas na een grondige analyse van de financieringsaanvraag, gaan wij op zoek naar een financier. Wij moeten er van overtuigd zijn dat het gaat om een veilige financiering, niet alleen voor wat betreft de zekerheden, maar ook als het gaat om de prognoses. De financier kan uiteraard een bank of andere financiële instelling zijn, maar wij kijken verder. Zo brengen wij bijvoorbeeld ondernemers in contact met investeerders'.

Investeerders

Criada Participaties houdt zich bezig met investeringsmanagement, dus het begeleiden van investeerders. Eenvoudig je geld op een spaarrekening is niet voldoende en compenseert zelden de inflatie. 'Criada heeft een model waar ondernemers met een kapitaalbehoefte en investeerders met een rendementsbehoefte bij elkaar worden gebracht. Financieringsvraagstukken die daarvoor in aanmerking komen leggen wij bij Criada neer. Hier worden de casussen beoordeeld en grondig gescreend en indien goedgekeurd, voorgelegd aan een selectie van investeerders. De investeerders beoordelen vervolgens zelf waarin ze willen investeren.'. Ondernemers hoeven niet bang te zijn voor bemoeienis vanuit de investeerder. 'Wij gaan op zoek naar de ideale match op basis van de wensen van de investeerder en ondernemer. Sommige investeerders participeren graag in het aandelenkapitaal van een onderneming, anderen verstrekken liever een lening'.

Financiële kengetallen

'Deze constructie biedt ondernemers veel voordelen', aldus Paul van Baardewijk. 'Ondernemers zijn vaak niet bezig met hun financiële situatie, maar met het vermarkten van hun product of dienst. Door ons model worden ze gedwongen meer met financiële kengetallen bezig te zijn. Zij leren daarmee te sturen op kerncijfers, te analyseren, verbanden te zien en tijdig bij te sturen als het nodig is. Investeerders krijgen hun financiële informatie zonder sturing vaak (te) laat en door ons model blijven zij bovenop de actualiteit zonder dat ze daar zelf iets voor hoeven te doen. Een ideale match dus!'

Geïnteresseerd?

Heeft u MKB krediet, ondernemerskrediet of alternatieve financieringsvormen nodig? Bent u starter en zoekt u starterskapitaal? Heeft u grondfinanciering, scheepsfinanciering of durfkapitaal nodig voor een bedrijfsovername of de financiering van uw bedrijfs onroerend goed? Of bent u benieuwd wat crowdfunding, factoring, financial lease of payrolling voor uw bedrijf kan betekenen? Neem geheel vrijblijvend contact op, want Credion realiseert graag uw bedrijfsfinanciering!