Ondernemers krijgen moeilijk krediet

Ondernemers krijgen moeilijk krediet

Een groot deel van de ondernemers die om geld verlegen zitten, krijgen bij de bank nul op het rekest. Zo'n 60 procent van hen krijgt geen krediet los, zo blijkt donderdag uit een inventarisatie van kredietbemiddelaar Credion. Ondernemers besteden hun kredietaanvraag vaak uit, omdat zij het zelf niet voor elkaar krijgen. Volgens Credion is dit te wijten aan onvoldoende voorbereiding op de kredietaanvraag.

'Veel ondernemers investeren vanuit emotie, zien een mooi pand en denken er niet over na een goed doordacht plan bij de bank in te dienen met hierin de consequenties van de investering becijferd. Zonder gedegen voorbereiding en goede presentatie kom je er niet', verklaart een medewerker van het bedrijf.

Verschuiving

De kredietbemiddelaar verwacht dat het traditioneel bankkrediet de komende jaren minder populair zal worden. De uitgifte van krediet komt steeds meer voor rekening van buitenlandse banken, institutionele beleggers en pensioenverstrekkers. Voor kleinere bedragen tot ongeveer 50.000 euro wordt steeds meer gebruikgemaakt van crowdfunding, waarbij investeerders en bedrijven elkaar via internet weten te vinden.

Geïnteresseerd?

Heeft u MKB krediet, ondernemerskrediet of alternatieve financieringsvormen nodig? Bent u starter en zoekt u starterskapitaal? Heeft u grondfinanciering, scheepsfinanciering of durfkapitaal nodig voor een bedrijfsovername of de financiering van uw bedrijfs onroerend goed? Of bent u benieuwd wat crowdfunding, factoring, financial lease of payrolling voor uw bedrijf kan betekenen? Neem geheel vrijblijvend contact op, want Credion realiseert graag uw bedrijfsfinanciering!