Recordbedrag garantstellingen MKB

Recordbedrag garantstellingen MKB

MKB-bedrijven hebben het afgelopen jaar voor een recordbedrag aan garanties voor kredieten ontvangen van het ministerie van EL&I. In totaal gaf het ministerie garanties af ter waarde van 742 miljoen euro via de zogenoemde Borgstellingsregeling Midden- en Kleinbedrijf (BMKB). Dat maakte het ministerie donderdag bekend.

Volgens minister Maxime Verhagen geeft de regeling voor het MKB de bedrijven lucht en zorgt de regeling ervoor dat bedrijven die op zich gezond zijn niet in de problemen komen door haperende kredietverlening. Aan grotere bedrijven werd via de voor hun geldende GO-regeling het afgelopen jaar in totaal voor 677 miljoen euro aan garanties afgegeven.

Beroep

Sinds 2008 staat de overheid voor ongeveer 1,9 miljard euro borg via de BMKB. Bijna negenduizend bedrijven maakten er al gebruik van. Op de GO-regeling voor grotere ondernemingen is door 157 bedrijven een beroep gedaan voor een bedrag van 875 miljoen euro.
 

 

Geïnteresseerd?

Heeft u MKB krediet, ondernemerskrediet of alternatieve financieringsvormen nodig? Bent u starter en zoekt u starterskapitaal? Heeft u grondfinanciering, scheepsfinanciering of durfkapitaal nodig voor een bedrijfsovername of de financiering van uw bedrijfs onroerend goed? Of bent u benieuwd wat crowdfunding, factoring, financial lease of payrolling voor uw bedrijf kan betekenen? Neem geheel vrijblijvend contact op, want Credion realiseert graag uw bedrijfsfinanciering!