MKB klimt voorzichtig uit dal

MKB klimt voorzichtig uit dal

Voor het midden- en kleinbedrijf (MKB) is ook 2010 een jaar om snel te vergeten, maar voor volgend jaar gloort er een sprankje hoop. Het verkochte volume van de bedrijven met minder dan honderd werknemers is dit jaar fractioneel (0,25 procent) toegenomen. Voor komend jaar wordt een stijging van 1,75 procent voorzien. Dat stelt onderzoeksbureau EIM in een dinsdag naar buiten gebracht rapport.

Het grootbedrijf profiteerde dit jaar van de economische opleving, maar krijgt volgend jaar te maken met een teruggang. Dit zijn ondernemingen met meer dan honderd medewerkers. De groei in het grootbedrijf zal komend jaar 'belangrijk afzwakken' als gevolg van een lagere afzetgroei in het buitenland. Waar dit jaar nog een groei van 3 procent wordt gerealiseerd, valt dat volgend jaar terug tot 2 procent.

Bouwsector

Doordat de binnenlandse vraag aantrekt, kan het MKB wel wat groeien. Het EIM voorspelt ook dat er volgend jaar een eind komt aan de sterke krimp van de bouwsector. Volgens het EIM is de consument terughoudend, hoewel het vertrouwen toeneemt. 'Dat uit zich in een beperkte groei van 0,5 procent in de detailhandel en van 0,25 procent voor de horeca komend jaar.' Internationaal georiënteerde bedrijven zullen meer profiteren van de toegenomen bedrijvigheid.

Geïnteresseerd?

Heeft u MKB krediet, ondernemerskrediet of alternatieve financieringsvormen nodig? Bent u starter en zoekt u starterskapitaal? Heeft u grondfinanciering, scheepsfinanciering of durfkapitaal nodig voor een bedrijfsovername of de financiering van uw bedrijfs onroerend goed? Of bent u benieuwd wat crowdfunding, factoring, financial lease of payrolling voor uw bedrijf kan betekenen? Neem geheel vrijblijvend contact op, want Credion realiseert graag uw bedrijfsfinanciering!