Garantie MKB jaar verlengd

Garantie MKB jaar verlengd

Het kabinet verlengt een garantieregeling voor het midden- en kleinbedrijf (MKB). De regeling zou eind dit jaar aflopen, maar loopt nu door tot eind 2011. Dat schrijft minister Maxime Verhagen (Economische Zaken) dinsdag aan de Tweede Kamer. Het gaat om leningen tot 250.000 euro aan gezonde bedrijven, waarbij de overheid voor 80 procent garant staat. Het gaat om een verruimde regeling, die oorspronkelijk 50 procent garantie bood.

De verlenging komt er, nadat de Tweede Kamer, met name de ChristenUnie, daarop had aangedrongen. Dat gebeurde eind november tijdens het begrotingsdebat. Verhagen beloofde toen al de regeling langer in stand te zullen houden. Volgens Verhagen zijn de garanties waardevol gebleken om iets te doen aan de effecten van de financiële crisis op de kredietverlening aan het bedrijfsleven.

Geïnteresseerd?

Heeft u MKB krediet, ondernemerskrediet of alternatieve financieringsvormen nodig? Bent u starter en zoekt u starterskapitaal? Heeft u grondfinanciering, scheepsfinanciering of durfkapitaal nodig voor een bedrijfsovername of de financiering van uw bedrijfs onroerend goed? Of bent u benieuwd wat crowdfunding, factoring, financial lease of payrolling voor uw bedrijf kan betekenen? Neem geheel vrijblijvend contact op, want Credion realiseert graag uw bedrijfsfinanciering!