Krediet of niet?

Krediet of niet?

Je hoeft niet lang te zoeken om ondernemers te vinden die wanhopig met de handen door hun haar wrijven. Ze hebben een goed businessplan, maar missen de geldinjectie om hun plan leven in te blazen. Je hoeft overigens óók niet lang te zoeken om ondernemers te vinden die nog niet weten wat ondernemend financieel dienstverlener Credion kan betekenen op het cruciale moment dat krediet keihard nodig is. Niet handig. Directeuren Hans Dasselaar en Rinus van Uden leggen uit waarom.

Krediet is de financiële smeerolie van een goedlopende ondernemingsmachine. Iedere MKB'er heeft er weleens mee te maken. Een sterk plan rijpt, maar moet schone theorie blijven, omdat krediet niet aan te trekken is. En nog ernstiger: soms wordt zelfs een grimmig scenario voor de ondernemer werkelijkheid wanneer hij niet of niet tijdig het krediet krijgt dat hij voor zijn businessplan nodig heeft. Hij kan daardoor schade lijden of failliet gaan.

Dasselaar, directeur Credion Amsterdam-Amstelland heeft met de gemeenten Amstelveen en Ouder Amstel, Amsterdam Centrum en Buitenveldert, een flink en dynamisch gebied onder zijn hoede. Rinus van Uden, directeur Credion Amsterdam Oost Noord, bedient het aangrenzende Diemen, Amsterdam Oost, Amsterdam Zuidoost en Amsterdam Noord. Dasselaar: 'Het zal duidelijk zijn, in dit gebied wordt volop ondernomen. Wij voelen ons hier helemaal op onze plaats, want Credion is een zeer ondernemende dienstverlener. Onderdeel uitmakend van een landelijke financiële speler, is het een voorrecht om juist hier te werken. In een gebied vol ambitieuze MKB'ers.'

We zijn het vertaalbureau tussen bank en ondernemer

Ook om een andere reden zijn hun marktgebieden ‘places to be'. Het bulkt er namelijk van de creatieve ondernemers. En creativiteit is een belangrijke pijler onder de dienstverlening van Credion. Van Uden: 'Die komt duidelijk terug in onze advisering en begeleiding van ondernemers in financieringstrajecten. Veel dienstverleners in de financiële sector kiezen voor een standaard benadering. Ze bekijken of het bedrijf aan bepaalde ratio's voldoet of niet. Daarvoor hoef je goed beschouwd natuurlijk alleen je computer bij de klant aan te sluiten, een rekensommetje uit te voeren en klaar. Zo werken wij dus niet. Want wij realiseren ons terdege dat we de klant dienen en zetten daarom al onze deskundigheid en vindingrijkheid in om krediet voor een ondernemer los te krijgen. Natuurlijk moet je meewegen hoe de verhouding tussen eigen vermogen en vreemd vermogen is. Maar het blijft niet bij een droge rekensom. Wij stellen ons creatief en ondernemend op, want we zijn uiteindelijk ook ondernemers.' Voorbeelden laat hij in één adem volgen. 'We kijken bijvoorbeeld naar de relatie van onze klant met zijn leveranciers. Nieuwe afspraken over betalingsvoorwaarden kunnen de financiële positie van onze klant zodanig verbeteren dat een bankkrediet ineens wél tot de mogelijkheden behoort. Ook heb ik eens een ondernemer aangeraden een paar kilometer te verhuizen, waardoor hij onder een gunstiger subsidieregime kwam te werken.'

Creatieve adviezen volgen op een gedegen analyse. Met die deskundigheid is ook de bank gediend, legt Dasselaar uit. 'Een goede analyse van de financiële positie van de ondernemer helpt ons om uiteindelijk makkelijker binnen te komen bij een bank. Voor een bank is het, zeker in deze economisch lastige tijden, erg prettig dat wij de klant kennen en diens positie scherp in beeld hebben. Daarmee nemen we banken veel werk uit handen. Datzelfde geldt voor de klant voor wie we de aanvraag regelen en begeleiden.' Als intermediaire en ondernemende dienstverlener staat Credion dus tussen klant en bank in. Of, zoals Van Uden het kernachtig typeert: 'We zijn het vertaalbureau tussen bank en ondernemer.'

Geïnteresseerd?

Heeft u MKB krediet, ondernemerskrediet of alternatieve financieringsvormen nodig? Bent u starter en zoekt u starterskapitaal? Heeft u grondfinanciering, scheepsfinanciering of durfkapitaal nodig voor een bedrijfsovername of de financiering van uw bedrijfs onroerend goed? Of bent u benieuwd wat crowdfunding, factoring, financial lease of payrolling voor uw bedrijf kan betekenen? Neem geheel vrijblijvend contact op, want Credion realiseert graag uw bedrijfsfinanciering!