Kredietbehoefte bedrijfsleven is er wel degelijk

Kredietbehoefte bedrijfsleven is er wel degelijk

Banken zijn slecht in staat een inschatting te maken van de kredietvraag van het bedrijfsleven. Aanvragen die al bij voorbaat worden afgewezen worden niet geregistreerd, waardoor volgens veel bedrijven een scheef beeld ontstaat van de kredietbehoefte. Dat meent althans directeur Carlo van der Weg van kredietbemiddelaar Credion in reactie op de bewering van ING Bank dat de kredietvraag van het bedrijfsleven vorig jaar grotendeels achterwege bleef.

'Banken hebben een verkeerd beeld van de kredietvraag. Een aanvraag komt binnen aan de voorkant van de bank. Als deze al direct bij binnenkomst door de accountmanager wordt afgewezen, wordt het niet eens gemeld bij de afdeling die over de behandeling van kredieten gaat.' Van der Weg bepleit dan ook dat aanvragen door de bank altijd geregistreerd worden om de werkelijke kredietvraag inzichtelijker te maken.

Het aantal kredietaanvragen bij Credion steeg juist, van 300 internetaanvragen in het eerste kwartaal van 2009 naar 600 in hetzelfde kwartaal dit jaar. 'Onze dagelijkse praktijk strookt daarmee totaal niet met de signalering van de banken dat de vraag is afgenomen', aldus Van der Weg.

Geïnteresseerd?

Heeft u MKB krediet, ondernemerskrediet of alternatieve financieringsvormen nodig? Bent u starter en zoekt u starterskapitaal? Heeft u grondfinanciering, scheepsfinanciering of durfkapitaal nodig voor een bedrijfsovername of de financiering van uw bedrijfs onroerend goed? Of bent u benieuwd wat crowdfunding, factoring, financial lease of payrolling voor uw bedrijf kan betekenen? Neem geheel vrijblijvend contact op, want Credion realiseert graag uw bedrijfsfinanciering!